/

Publicerad:

Stöd för Ukraina

Den 24 februari markerar två år sedan den hemska dagen då Ryssland invaderade Ukraina. För att hedra och visa stöd till det tappert kämpande ukrainska folket kommer Katrineholms kommun att hissa Ukrainas flagga imorgon lördag den 24:e februari vid stadshuset Gröna Kulle.

Bilden är från 2022. Ukrainas flagga hissas av Pelle Gustafsson och Thomas Olsson, Katrineholms kommun.

Bilden är från 2022. Ukrainas flagga hissas av Pelle Gustafsson och Thomas Olsson, Katrineholms kommun.

Den 24 februari 2022 inleddes en tragisk period när Ryssland invaderade Ukraina och kriget blev en fasansfull verklighet. Två år senare, fortsätter kriget att prägla världen och dess påverkan är omfattande. För att hedra offren och de som kämpar i Ukraina kommer Katrineholms kommun att, på årsdagen av invasionen, resa den ukrainska flaggan utanför stadshuset Gröna Kulle lördag den 24 februari.

- Det är en fruktansvärd situation som det ukrainska folket fortfarande brottas med. Genom att hissa den ukrainska flaggan strävar vi efter att uttrycka vår solidaritet och ge vårt kraftfulla stöd till det ukrainska folket. Denna enkla handling av att hissa flaggan representerar inte bara en symbolisk gest av solidaritet och hopp, utan även en känslomässig förbindelse med det lidande och den uthållighet som det ukrainska folket har visat. Katrineholms kommun står sida vid sida med Ukraina i deras strävan efter frihet och fred, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Flaggan hissas lördag morgon den 24: februari och halas ner på kvällen samma dag. Dessutom kommer Djulö allé att belysas med landets färger, blått och gult under kvällstid från fredag kväll till måndag morgon.

Kontakt