/

Publicerad:

Poppis lovskola bjuder på både plugg och skoj

Påsklov - men på IM-programmet har flitens lampa lyst! Där har Duveholmsgymnasiets introduktionsprogram nämligen lovskola med ett enkelt och lockande koncept: plugg på förmiddagen, och roliga aktiviteter på eftermiddagen.

"Det har varit uppskattat bland eleverna. Vi gör skolarbete på förmiddagarna och har aktiviteter på eftermiddagarna. Vi märker att aktiviteterna lockar eleverna att delta i lovskolan", säger Joakim Smedberg, samordnare.

På lovskolan kan eleverna till exempel jobba ifatt och göra klart uppgifter eller plugga inför prov. Efter att de fått lunch kan de göra någon rolig aktivitet. Det här lovet har eleverna kunnat anmäla sig till aktiviteter som exempelvis golf, bowling, bågskytte, fiske, eller grundkurs i handarbete.

"Det är bra att man kan få hjälp om man ligger efter med något i skolan. Aktiviteterna gör det roligare att gå hit. Man får träffa folk från andra klasser och lära känna fler", säger Sandra som vill läsa barn och fritidsprogrammet.

"Man får en chans att komma i fas med skolarbetet. Jag ska läsa extra SO och matte och det känns lättare när man får avsluta dagarna med att göra något kul", säger Viggo, vars mål är att läsa vård- och omsorgsprogrammet för att senare bli polis eller brandman.

Introduktionsprogrammet har haft lovskola under höstlovet, vinterlovet och nu påsklovet. Under påsklovet har det varit cirka 40 elever.

Agenda 2030

Genom vårt arbete arbetar vi för att uppnå och bidra till följande mål i Agenda 2030: